- Gratis verzending vanaf 20,-
- Laagste prijs garantie
- 24/7 service bereikbaar
2070 beoordelingen
/ 10, gebaseerd opBel voor advies 07 848.1389
Bent u geïnteresseerd in het kopen van een AED en benieuwd naar welke AED bij u past? AEDvoordelig ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze door middel van professioneel advies en voordelige aanbiedingen. Daarom hebben we voor u hieronder een duidelijk overzicht gemaakt met alle informatie die u nodig heeft bij het aanschaffen van een AED. Heeft u nog vragen hebben over het kopen van uw AED? Neem gerust contact met ons op via de chat of bel 07 848.1389.
AED is de afkorting voor Automatische Externe Defibrillator. Tijdens een hartstilstand kan een defibrillator een stroomschok afgeven om het slachtoffer te redden. Een hartstilstand betekent dat het hart van het slachtoffer fibrilleert. In tegenstelling tot een normaal kloppend hart heeft het hart tijdens een hartstilstand geen ritme meer en klopt onregelmatig. Hierdoor kan het hart geen bloed meer rondpompen.
Bij de reanimatie van iemand met een hartstilstand zorgt de hulpverlener ervoor dat er alsnog bloed wordt rondgepompt door borstcompressies te geven. Hulpverleners kunnen tijdens een reanimatie de hulp van een AED hard gebruiken; het gebruik van een AED tijdens een reanimatie verhoogd de overlevingskans met 70%!
In de eerste minuten van een reanimatie zal de hulpverlener vragen of iemand een AED kan halen. De hulpverlener start de reanimatie door borstcompressies te geven. Wanneer de AED na een paar minuten ter plekke is, wordt deze langs het slachtoffer gelegd en aangezet door op de aan-uitknop te drukken. Om de hulpverlener te helpen, zal elke AED beginnen met het geven van spraakinstructies. De AED vertelt u om de elektroden op het ontblote bovenlijf van het slachtoffer te plakken. Op de elektroden staat precies aangeven waar op de borst ze geplakt moeten worden. Hierna zal de AED aangeven te stoppen met de borstcompressies en zal beginnen aan het analyseren van het mogelijk fibrilleert hart. Wanneer de defibrillator zeker is dat het om een fibrillerend hart gaat, zal deze overgaan in het voorbereiden van de elektrische schok. Het is dan belangrijk dat niemand het slachtoffer aanraakt. De AED vraagt de hulpverlener om op de schokknop te drukken (alleen bij halfautomatische AED’s). De AED geeft nu de schok om het hart te resetten. Mocht het zo zijn dat het hart na de schok nog steeds fibrilleert, dan gaat de hulpverlener door met reanimeren en zal de AED opnieuw aangeven wanneer een schok geadviseerd is.
In Nederland worden gemiddeld 45 mensen per dag getroffen door een hartstilstand. Een goede en snelle reanimatie vergroot de overlevingskans van het slachtoffer. Het gebruik van een defibrillator tijdens een reanimatie vergroot het overlevingspercentage met 70%! Een AED is dus van levensbelang bij een hartstilstand. Hieronder 5 redenen waarom u een AED wilt.
Iedere minuut telt! Uit onderzoek komt dat de overlevingskans bij een hartstilstand elke minuut daalt met 10%. Snelle reanimatie en het gebruik van een AED vergroot het overlevingspercentage met 70%!
Gemiddeld 45 mensen per dag getroffen door een hartstilstand. Jaarlijks overlijden in Nederland naar schatting zo’n 16.000 mensen door een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. De oorzaak van een circulatiestilstand ligt meestal in het ontstaan van kamerfibrilleren, een ritmestoornis die resulteert in stilvallen van het hart als bloedpomp. Een AED zorgt ervoor dat het hart wordt gereset en weer in het juiste ritme klopt. Met een landelijk dekkend AED netwerk zal het aantal doden door een hartstilstand fors afnemen.
Omstanders maken met een AED het verschil. De voornaamste reden waarom een reanimatie mislukt, is omdat de defibrillatieschok te laat komt. Omstanders kunnen hierin het verschil maken door in de eerste minuten van de hartstilstand een schok toe te dienen met een AED.
Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheid, treffen. Het is namelijk zo dat 50% van alle slachtoffers nooit eerder hartklachten heeft gehad. Een AED in uw woon- en werkomgeving is dus onmisbaar!
Kwaliteit van leven slachtoffer na reanimatie. Een succesvolle reanimatie waarbij omstanders gereanimeerd hebben met een AED, is essentieel voor de kwaliteit van leven van het slachtoffer. Uit een onderzoek van de Hartstichting naar de kwaliteit van leven na een reanimatie komt:
» Kans op hersenschade neemt af bij snelle inzet van een AED.
» 72% van de slachtoffers kunnen na een jaar weer terug aan het werk.
» 1 Jaar na een hartstilstand heeft 50% last van vermoeidheidsklachten
» 90% van de slachtoffers zegt dat het goed gaat na de reanimatie.
Bij AEDvoordelig krijgt u gratis professioneel advies van onze AED-specialisten. We helpen u bij het maken van de juiste keuze en bieden u een compleet pakket bij elke AED. Wij vinden het belangrijk dat uw defibrillator ook na aanschaf goed wordt onderhouden, daarom zorgen wij voor de jaarlijkse onderhoudsservice van uw AED. Door goed contact met de AED fabrikanten geven we u altijd laagsteprijsgarantie op elke AED.
Prijs van de AED
Een AED kost ongeveer 1000 tot 2600 euro. Het verschil in de prijs van de AED zit hem in de functies die een defibrillator heeft en de kwaliteit van de AED. Ook is het belangrijk om bij de aanschaf van een AED rekening te houden met de toekomstige onderhoudskosten van de AED.
Onderhoudskosten
Elke AED heeft twee elektroden en een accu nodig. Deze elektroden en accu moeten bij elke AED naar een aantal jaar vervangen worden, omdat bijvoorbeeld de elektroden niet meer plakken of de accu bijna leeg is. Omdat het vervangen van de AED elektroden en accu zo belangrijk is, raden wij het aan om een AEDzeker servicecontract af te sluiten. Wij houden dan bij of uw AED onderhoud nodig heeft en we komen langs op locatie om de AED te keuren. Als u een AEDzeker contract af sluit, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.
Half- of volautomaat
Het verschil tussen een half- en een volautomaat is dat bij een halfautomaat de AED een schokknop heeft die de hulpverlener moet indrukken om de AED een schok af te laten geven. Bij een volautomaat heeft de AED geen schokknop en kijkt de AED zelf of hij een schok moet afgeven en dit proces van een schok afgeven gaat dus volautomatisch. In Nederland is het merendeel van de AED's halfautomaat, omdat de meeste reanimatiecursussen worden gegeven op een halfautomaat en daarom is een halfautomaat herkenbaarder voor de hulpverlener. Daarnaast heeft de hulpverlener meer controle over de reanimatie, omdat de hulpverlener zelf kan bepalen wanneer de schok af geven kan worden. Het voordeel van een volautomaat AED is dat sommige mensen bang zijn of niet durven om een schok af te geven, waardoor zij liever hebben dat de AED dit voor hen doet en zelf het moment van de schok bepaalt.
Reanimatie feedback
Het belangrijkste van reanimeren is dat het zuurstofrijke bloed van het slachtoffer rondgepompt wordt, zodat alle vitale organen van zuurstof worden voorzien. In 50% van de gevallen wordt er naar een eerste hartritme analyse een schok geadviseerd. In de andere gevallen waarin sprake is van een niet schokbaar hartritme, is goed reanimeren (het rondpompen van het zuurstofrijke bloed) het enige wat een hulpverlener kan doen om het slachtoffer te redden. AED's die reanimatie feedback geven ondersteunen de hulpverlener met het aanhouden van een juiste diepte en frequentie van de borstcompressies. Deze diepte en frequentie is het allerbelangrijkste om een optimale bloedsomloop te creëren en het is dus ook belangrijk dat dit vanaf het eerste moment van de hartmassage goed gebeurt. Reanimatie feedback op een AED kan daarom ook in ruim 50% van de gevallen de overlevingskans van het slachtoffer vergroten.
AED's zonder reanimatie feedback laten tijdens de reanimatie de hulpverlener dus niet weten of het tempo en de diepte van de hartmassage juist is. Echter, maken alle AED's gebruik van een metronoom en spraakinstructies om de hulpverlener tijdens de reanimatie te ondersteunen.
LCD scherm
Net zoals reanimatie feedback zorgt een LCD scherm op de AED ervoor dat de hulpverlener geholpen wordt tijdens de reanimatie van het slachtoffer. Op het LCD scherm beeldt de AED de instructies voor de reanimatie af zodat ook een onervaren hulpverlener goed kan reanimeren. In een rumoerige omgeving kan de hulpverlener op het scherm kijken als hij of zij de spraakinstructie van de AED niet verstaan heeft.
Kinderreanimatie
AED's zijn met behulp van kinderelektroden, kindknop / -sleutel in staat om ook kinderen onder de 8 jaar een schok te kunnen afgeven. Bij een kindreanimatie wordt het schokvolume van de AED aangepast en schakelt de AED over naar het reanimatieprotocol voor kinderen: 15 borstcompressies en 2 beademingen. Net zoals normale AED elektroden hebben ook kinderelektroden een houdbaarheidsdatum, dus ook de kinderelektroden moeten ook regelmatig vervangen worden. Het voordeel van een kindsleutel of kindknop is dat de volwassen elektroden gebruikt kunnen worden. Dit bespaart de vervangingskosten van de elektroden. Daarnaast is het indrukken van een kindknop in een stressvolle situatie sneller gedaan dan het vervangen van de volwassen elektroden voor de kinderelektroden.
Meertalige AED
Alle AED's zijn in principe Nederlandstalig of eventueel ook leverbaar in een ander taal. Maar in situaties waarbij mogelijk hulpverleners niet allemaal Nederlandstalig zijn, kan het wenselijk zijn om te kiezen voor een meertalige AED.
IP-waarde AED
Als de AED komt te hangen in een stoffige of vochtige omgeving, is het belangrijk om te kijken naar de IP-waarde van de AED. Ook als de AED buiten in een kast komt te hangen is het aangeraden om te kiezen voor een AED met een minimale IP-waarde van 54.
IP21: Drupwaterdicht
IP54: Spatwaterdicht en stofvrij
IP55: Spuitwaterdicht en stofvrij
IP56: Extra spuitwaterdicht en stofvrij
Gemiddeld kost een AED tussen de 1000 en 2000 euro. De prijs hangt af van het merk en de verschillende mogelijkheden die de AED biedt. Ook is het belangrijk dat u bij de aanschaf van uw AED rekening houdt met de toekomstige vervangingskosten. De onderhoudskosten verschillen namelijk sterk per AED. Het is daarom een verstandige keuze om bij uw defibrillator ook een AEDzeker servicecontract af te sluiten.
Om te berekenen hoeveel een AED in 10 jaar tijd kost, de gemiddelde levensduur van een AED, wordt gekeken naar de Total Cost of Ownership van de AED. Deze wordt berekend door de kosten van de AED en de vervangingskosten van de elektroden en batterijen in 10 jaar tijd op te tellen. De Total Cost of Ownership kan namelijk in verhouding sterk verschillen met de prijs van de AED. Een AED kan bijvoorbeeld relatief duur zijn bij aankoop, maar kan door lage vervangingskosten van de elektroden en de batterij in 10 jaar tijd toch voordeliger uitpakken. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar het aankoopbedrag van de AED te kijken, maar ook naar de Total Cost of Ownership.
Wij hebben voor u een selectie gemaakt van AED’s die specifiek geschikt zijn voor een bepaalde omgeving of gebruik:
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vraag om advies op maat van AEDvoordelig
Wij adviseren u graag bij de keuze en het aankopen van een AED!
Bel 07 848.1389 voor advies of een offerte op maat of stuur een e-mail naar verkoop@aedvoordelig.be.
AEDvoordelig: dé merkonafhankelijke AED-leverancier ✓Gratis verzending vanaf 20,- ✓Laagste prijsgarantie ✓95% uit voorraad leverbaar